Monthly Archives: April 2009

Hardinger/Thorup Band i Krudttønden

hardinger-thorup-krodttoenden
(Foto: Ulrik S.)

Fredag aften blev en månedlang spænding udløst, den gamle 80’er-konstellation Michael Hardinger og Jørgen Thorup var tilbage, og denne koncert på Krudttønden på Østerbro i København var den officielle premiere på et antal koncerter, der skal spilles det næste halve år tid eller længere.

Hardinger/Thorup består udover de to herrer også af B-Joe på guitar og sang, Kasper Daugaard på bas og Klaus Menzer på trommer, og det musikalske indhold er en blanding af Hardinger & Thorups fælles materiale, deres solo-materiale, Shu-bi-dua (som både Thorup og Hardinger har været med i) og lidt gedigent, internationalt rock’n’roll. Det er en sammensætning, der ikke kan slå fejl, og det gjorde det heller ikke.

Jeg har tre gange før oplevet Jørgen Thorup live med hans eget materiale, men som medlem af Gurliklubben (en Shu-bi-dua-fanklub) var det fantastisk at opleve Michael Hardinger live for første gang og især at høre noget af hans solomateriale, som jeg delvist genopdagede for få år tilbage. Samtidig var det en unik oplevelse, at de valgte at spille det gamle Shu-bi-dua-nummer Generatorbouillon til ære for Gurliklubben (det er “vores” sang). En helt fantastisk koncert, og tak til d’herrer for det!

Næste koncert er et arrangement i Roskilde Kongrescenter den 15. maj, og jeg står helt sikkert på første række. Sætlisten vil utvivlsomt være en anelse anderledes, da der var nogle numre, som ikke nåede at komme med første gang.

Sætlisten:

– Generatorbouillon/Min baby bor i højhus (Shu-bi-dua)
– Drenge og piger (Hardinger/Thorup)
– Uh, baby (Hardinger/Thorup)
– You really got me (The Kinks)
– The joker (Steve Miller Band)
– Gør som du vil (Thorup)
– Alene på Mars (Hardinger)
– En sang til dig (Hardinger/Thorup)
– Snapshot af Danmark (Hardinger/Thorup)
– Walkmand ’09 (org. Hardinger, ny udgave af Hardinger/Throup)
– Sorry seems to be the hardest word (Elton John)
– Nam nam (Shu-bi-dua)
– I saw her standing there (Beatles)
– Rockin’ all over the world (Status Quo)
– Sommergryder (Shu-bi-dua)
– Saturday night’s alright for fightin’ (Elton John)
– Står på en alpetop (Shu-bi-dua)

Ta’ den!

Kaya i Jazzhouse

kaya-jazzhouse

Her i eftermiddag spillede Kaya Brüel med band på Copenhagen Jazzhouse som en del af Børnejazz. Sangene var udvalgt fra de to plader, hun har indspillet med hendes oldefars gamle børnesange.

Orkestret bestod i dag af:

Kaya Brüel (sang og axylofon)
Ole Kibsgaard (guitar og sang/kor)
Jacob Christoffersen (klaver og kor)
Frederik Damsgaard (kontrabas)
Jonas Johansen (trommer)

Som altid var stemningen i top og musikken velspillet, og jeg vil anbefale Kayas koncerter til alle børnefamilier.

Sætlisten:

– Min far har mange rynker
– Vaske-Per og Sjaske-Per
– Lille ridder Søren
– Jeg fandt en sang på vejen
– Rapanden Rasmus
– Rottefænger Rasmus
– Greven skød på ræven
– På himlen står en lille sky
– I Afrika
– Inde i min mosters mave
– Frøerne de kvækkede
– Noget om en pige med musik i
– Der lå en lille pebernød (ekstra)

Kielgasten på dvd – sikke noget bras

kielgasten Jeg fik i den forløbne uge muligheden for at købe den gamle musical “Kielgasten” (med musikken leveret af Kim Larsen & Bellami) på DVD til en favorabel pris, og i den forbindelse var jeg vældig spændt, men jeg blev frygtelig skuffet. Jeg vil ikke diskutere indholdet og kvaliteten af teaterstykket, for det har jeg ikke forstand på, men jeg vil i stedet fokusere på den tekniske kvalitet af indholdet, og den er under al kritik. For det første er optagelsen og redigeringen mildest talt elendig – billedet er uskarpt, overbelyst og fejlfarvet, og lyden, som er stereo men stort set lyder som mono hele vejen, lyder som om det er samplet fra et gammelt mono-VHS-videobånd, for der er en forfærdelig højfrekvent støj i baggrunden hele tiden. Samtidig er lyden uden af sync med billedet, hvilket nærmest gør det utåleligt at se og høre på, og der er desuden to lydudfald. Alle disse problemer skyldes formodentligt, at man tilbage i 1990 kun lavede en middelmådig optagelse og produktion med udgivelse på VHS for øje og at masterbåndet ikke har haft godt af at ligge hen i 18 år. Det lader dog ikke til, at man ikke har ofret én eneste krone på at korrigere eller reparere noget, ikke engang de mest grelle fejl. DVD’en er efter min mening simpelthen elendig og bør ikke sælges til den nette sum af ca. 160 kroner men burde i stedet have fulgt gratis med et ugeblad.

Man har fra EMI/Medleys side formodentlig forsøgt at råde bod på ovenstående ved at vedlægge soundtracket, dvs. Kim Larsens album “Kielgasten”, i en “remasteret” udgave. Det lyder i mine øren som om det betyder, at man har pudset pladen af og gjort en seriøs indsats for at højne kvaliteten på lyden, men ak, det er lige det modsatte, der er sket. “Remastered” betyder åbenbart, at man udøver fysisk voldtægt på et kunstværk for at få det til at spille så højt som overhovedet muligt for de mennesker, der enten har et lorteanlæg eller har ødelagt deres ører. I hvert fald har man skruet så meget op for volumenen på cd’en, at der bliver skåret toppe af lyden flere steder, og det betyder, at den nænsomt producerede lyd er ødelagt og lyder elendigt. Ikke nok med det, der er rent faktisk en mand ved navn Nikolaj Vinten, som vil lægge navn til at have gjort det. Det kan da umuligt være sket med kunstnerens godkendelse.

Nedenstående billeder viser lyden på den originale og den “remasterede” cd og viser tydeligt, hvor slemt det står til. Jeg må anbefale alle, som har købt produktet om at kontakte EMI og bede om deres penge tilbage – i hvert fald for cd’en, for det er ikke den produktion, som oprindeligt blev lavet, som du køber. Det svarer til at købe et maleri, hvor hjørnerne er skåret af, fordi det skal passe ind i en sekskantet ramme. Fy for satan. (Normalt bander jeg ikke i mine blogindlæg, men dette er så slemt, at jeg bliver nødt til det.)

kielgasten-waveform1-lille
Lyden fra den originale cd. Bemærk, at der er rigeligt med plads til alle bølgetoppene. (Klik på billedet for stor udgave).

kielgasten-waveform2-lille
Lyden fra den “remasterede” cd. Bemærk, at de fleste bølgetoppe ligger udenfor det område, der er plads til på en cd. (Klik på billedet for stor udgave).

kielgasten-waveform3-lille
Lyden fra den “remasterede” cd. Bemærk, at toppene simpelthen er skåret af, fordi der ikke er plads til dem. (Klik på billedet for stor udgave).

Laban på engelsk

laban-engelsk

Jeg har i dag modtaget de to engelsksprogede Laban-plader “Caught by Surprise” og “Roulette” med posten fra USA. Pladerne er blevet genoptrykt af cdrecollect.com, hvor jeg har bestilt dem for $10 pr. styk plus porto via ShopUSA, som stod for fortoldning og forsendelse til Danmark.

Jeg har derfor nu endelig haft mulighed for at opspore, hvilke af de danske numre, der er (gen)indspillet på disse to plader, og det fremgår nedenfor, hvis nogen skulle mangle den pågældende viden.

Caught by Surprise:

1. Love in Siberia (Kold som is fra Laban 4)
2. Donna Donna (John Hattings Grand Prix-klassiker fra 1984)
3. Now and Forever (Nu eller aldrig fra Laban 3)
4. Let Me Know (Det du tænker på fra Laban 3)
5. It’s a Fantasy (Det’ en hem’lighed fra Lecias Grand Prix-klassiker fra 1984)
6. Caught by Surprise (Kun et sekund fra Laban 4)
7. Ca-me-camera (Came-camera fra Laban 3)
8. Gimme Your Name, Gimme Your Number (Dit navn, dit nummer fra Laban 1)
9. Ch-ch-cherrie (Ch-ch-cherrie fra Laban 2)
10. Radio (Luk op for radio’n fra Laban 3)

Roulette:

1. Russian Roulette (Vild jalousi fra Laban 5)
2. Down on Your Knees (Jeg ska’ nok få dig ned fra Laban 5)
3. Don’t Stop (Helt ved siden a’ mig selv fra Laban 4)
4. Save Me (Jeg ka’ vente fra Laban 5)
5. Destiny (Det jeg aldrig si’r fra Laban 5)
6. Cool Down (Lang-somt fra Laban 5)
7. Priser of the Night (Fange i natten fra Laban 5)
8. Asian Heart (Asian Heart fra Laban 5)
9. Play Boy / Play Girl (Efter midnat fra Laban 4)
10. Limit to Love (Besat fra Laban 4)

Der findes udover dette også et engelsksproget nummer med titlen “I Close My Eyes and Count to Ten”, som formodentlig er en single. Den lader ikke til at være indspillet på dansk og findes på diverse opsamlingsalbum.